Racende vrouwen op Midland circuit
31-10-2018
Het hele jaar staan ze langs de kant; de dames die hun pa, broer of vriend vergezellen naar het racecircuit. Ze zorgen voor de inwendige mens en ondersteunen hun favoriet coureur tijdens zijn races. Drie en vier november worden de rollen weer eens omgedraaid; de dames achter het stuur, en de mannen achter het hek! De Ladies Only Raceday op het Midland circuit te Lelystad.

Meer dan 100 dames hebben al gemeld plaats te nemen in een racebolide variërend van 100 pk tot ruim 600 pk. Snelle single seaters, ruige Stockcars en vele rodeo auto s zijn de laatste weken geprepareerd voor de dames.
De insteek van dit wekeend is FUN, GEZELLIGHEID en samen plezier beleven aan onze geweldige vorm van autosport: Autospeedway. Het hele raceseizoen staan moeders, echtgenoten en vriendinnen klaar om hun coureur bij te staan in hun hobby. Een mooi voorbeeld zijn de lieftallige echtgenote van de Assendelftenaar Ron Kroonder en zijn dochters. Ron is vaak met zijn stockcar F1 op een van de vele circuits in het land. Zondag is de eer voor zijn vrouw Sandra en dochters Beau en Jamie. Zij zullen laten zien dat ze ook kunnen “gassen” met een stockcar met ruim 600 pk. Veel teams geven hun dames de kans om te ervaren hoe het is om in een raceauto te rijden, ook het Mirror team uit Lelystad heeft zich met meerdere auto’s ingeschreven om hun vrouwelijke teamleden eens te laten genieten.

Op zaterdag krijgen alle dames de kans om te wennen aan het race-asfalt tijdens diverse trainingen, waarna ’s avonds in de kantine de mannen aan zet zijn tijdens een travestietenavond. De mooiste travestiet wordt beloond met €50,- , een schitterende grote “roze Bokaal’ en daar bovenop de eer om op zondag de dames te huldigen en de prijzen te overhandigen.
Zondag volgt dan voor de dames de vuurdoop, racen in de bolide van hun man, vriend of echtgenote tijdens de Ladies Only Raceday!
In maar liefst acht verschillende klassen gaan de dames laten zien dat het eeuwige vooroordeel “vrouwen kunnen niet autorijden” naar het rijk der fabels kan worden verwezen. Het spektakel begint zondag rond de klok van 11 uur als alle dames met hun bolide aan het publiek worden voorgesteld.
Bovendien maak je als toeschouwer ook nog eens kans op een prachtige wasdroger ter waarde van €699,-. Onder alle betalende bezoekers wordt deze zondagmiddag verloot !

Aanvang wedstrijden zondag 12.00 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekendkaart za en zo € 15,-
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Midland Circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
www.midlandcircuit.nl
Facebook: NOV Autospeedway Lelystad
Twitter: @autospeedwayNOV
Instagram : NOVautospeedway

Terug naar Okt (2018)