Autospeedway Blauwhuis
03-10-2018
Spectaculaire seizoensafsluiter op Speedway Blauwhuis.
Aanstaande zondag op 7 oktober staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma bij Speedway Blauwhuis. In alle klassen is de strijd nog onbeslist en zal op de finaledag de uiteindelijke kampioen worden gekroond. De hele week wordt er iedere avond stil gestaan bij de top vijf in het clubkampioenschap van de verschillende klassen. Zo is het zelfs mogelijk dat er voor het eerst in de
geschiedenis van de FAC een Britse baankampioen gehuldigd gaat worden in de Stockcar F2.

Voor de stockcar F1 klasse staan er deze dag twee finales op het programma. Verwacht wordt dat het een spannende strijd gaat worden. Aan het begin van de finales staat de eerste race in het teken van de silver roof shootouts.
Een strijd tussen de twaalf meest constante coureurs van dit seizoen. Op deze dag kunnen deze coureurs voor dit klassement dubbele punten scoren in de heat races en worden de punten in de finale verviervoudigd. Voor deze twaalf coureurs hebben de betrokken clubs (ACON, ASE, NAC, MAB en de
FAC) een bedrag van 1.850,- ter beschikking gesteld. De verdeling is als volgt; 1 e 500,-, 2 e 300,- 3 e 150,-. De resterende deelnemers aan de shoot-out krijgen allen 100,- prijzengeld. Voor de winnaar ligt er ook nog een nieuwe spoiler klaar die aangeboden is door Wilko Schreuder.

In de shoot-out final, de eerste race van de dag worden eveneens de geldprijzen van de FAC verdeeld. Alleen deze finale telt mee voor de punten van het clubkampioenschap. Door de verregende wedstrijden van Hallum heeft initiatiefnemer van de Stockcar F1 bokaal Richard Minnema het verzoek ingediend om de Stockcar F1 bokaal te verschuiven naar Speedway Blauwhuis. Dit verzoek is door de organisatie ingewilligd. De Friese Autocross club draagt initiatieven zoals dit graag een warm hart toe. Op zondag 7 oktober ligt er maar liefst 1000,- euro klaar voor de winnaar. De winnaar van de finale pakt de Stockcar F1 bokaal in 2018. De finale race zal op punten gestart gaan
worden. De coureur die de meeste punten pakt over de dag staat vooraan in deze finale. Deze wedstrijd zal aan het einde van de dag gereden worden, zodat er voldoende tijd is om de auto s startklaar te krijgen voor de laatste eindstrijd van het seizoen.
Gedurende de race dag zijn er voor de winnaars in de heats bekers te winnen. Voor de snelste rondetijd in de manche ligt er 25,- euro klaar. De beste coureur van zijn dak kleur krijgt eveneens een beker en een geldbedrag van 30,-. Deze bekers worden verdeeld over het dag klassement.

De trofee van een halve meter hoog krijgt dit jaar een nieuwe winnaar. Jacob de Vries won deze trofee tweemaal oprij. Door de verkoop van zijn motor zal hij (waarschijnlijk) niet aan de start staan.

Met sportieve groet,
De FAC

Terug naar Okt (2018)