16 september Autospeedway Lelystad
12-09-2018
- strijd om het kampioenschap in diverse klassen nog open .

Zondag 16 september barst het autosport geweld weer los op het Midland Circuit te Lelystad. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is de strijd om het kampioenschap in vele klassen nog open. Vanaf zondag is het voor velen rekenen geblazen,immers de verschillen in de standen van de diverse
kampioenschappen zijn klein. De kersverse “WALCO trophy” winnaar Andy van”t Veer uit Assendelft gaat aan de leiding bij de Junioren, maar weet dat de top 5 slechts 60 punten verwijderd is. Nieuwkomers Wout Hoffmans (Boxmeer) en Tim Driessen uit het Limburgse Meterik zijn met een vierde en vijfde plek geducht tegenstanders. In deze klasse waar de jeugd vanaf 11 jaar autosport mag beoefenen zijn foutjes snel gemaakt, en gaan vaak kostbare punten verloren.

Een internationaal deelnemersveld wordt verwacht in de European Late Model Series, die op de snelle grote oval gaan strijden om de laatste punten in het ELMS kampioenschap. De snelle Fransman Jean Vasseur zal alles uit de kast halen om zijn Late Model naar de hoogste trede te rijden en de titel te prolongeren. Concurrenten als Moonen Rosmalen en Hammond (UK)
gaan met hem de strijd aan in deze spectaculaire “Nascar” look raceklasse.

Het programma bevat tevens de BMW 325 i cup, Midland Hotrods , de Stockcars F2, Formule Toyota’s , de kids in de F3 stockcars en Micro F2’s.
De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00 uur.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad
Twitter: @autospeedwayNOV
Instagram: NOV autospeedway

Terug naar Sep (2018)