Na 20 jaar weer stockcarraces  Baarlo
15-04-2018

Tijdens de seizoenstart van de nachtcross.


21 april Konings Nacht Cross Baarlo


22 april ASUZ autocross kampioenschap 2018       


Na 20 jaar weer stockcarraces in Baarlo, tijdens de seizoenstart van de nachtcross!

Op het Soeterbeekse circuit, zal op zaterdag 21 april de vlag gezwaaid worden voor de start van het nachtcross seizoen 2018. Deze spectaculaire vorm van autocrossen, kent traditie getrouw zijn opmaat in het race-minded Baarlo. Met twee kwalificatie ronden van telkens een 70 tal deelnemers wordt de middag al een ware slijtageslag voor de bolides en coureurs, want slechts 90 deelnemers kunnen de finale van de Konings Nachtcross bereiken die rond de klok van 20:30uur zal starten. Zal Roy Vervoort (America) zijn titel kunnen prolongeren dit seizoen? Hij voelt de hete adem van de al jaren sterk rijdende Baarlose brigade in zijn nek, en zal alles geven om deze aanval af te stoppen.

Dat dit niet alles is wat het programma bied moge duidelijk zijn. Met gepaste trots presenteert de organisatie RDF en Stockcarteam Baarlo de terugkeer van de stockcars op de “heilige race gronden” van Baarlo. De gehele middag zal in het tekenen staan van manches in de stockcar formule 1 en 2 klasse, die de twee nachtcross kwalificatie manches omzomen. Twintig jaar geleden verstompte het gebulder van motoren op het asfalt circuit de Berckt, waar in de jaren 60 alles startte op de zanderige draf en renbaan. Nu keren de met dik 700 pk sterke stockcar formule 1 bolides weer terug op het zand in Baarlo.

Dat dit buiten de al enerverende nachtcrossers nog extra kijkplezier zal teweegbrengen mag geen verrassing genoemd worden. Stockcar formule 1, stockcar formule2 en de junioren F2 strijden om de Super Cup Demo trofee. Deze als test georganiseerde wedstrijden, zullen bij goedkeuring een vast terugkerend spektakelstuk gaan worden tijdens de jaarlijkse nachtcross. Dit zou dan ook gaan inhouden dat dit de enige wedstrijd op zand in het zuiden van ons land zal zijn. Het zuiden waar vanuit veel coureurs elk jaar de wedstrijden in Friesland bijwonen. Wedstrijden waar tientallen stockcars aan de start staan. De organisatie hoopt voor deze eerste krachtmeting in elke klasse ongeveer 15 stockcars aan de start te krijgen. Aan de wedstrijden nemen natuurlijk ook Danny van Wamelen en Frank Wouters deel, de twee troeven die stockcarteam Baarlo binnen de gelederen heeft. In de formule 2 klasse, zullen diverse regionale coureurs hun kunsten gaan vertonen waaronder; Jip Staaks (Maasbree),Rick Lenssen (Baarlo), Lars Verstappen (Meyel) maar ook ‘Rising Star’ Richard Falkena uit het verre Nijland. Bij de junioren F2, Xander van Wijlick (Hout-Blerick) en Willem Hermans (Baarlo)

Tegen de klok van 20:30uur staan dan na hun voorstellingsronde, de finale nachtcross coureurs klaar voor hun 1 uurs race. Wie zal de beste seizoenstart kennen, zullen het weer de Baarlonaren zijn die het podium beklimmen, of komt er een verrassing uit de hoge hoed? Wie zal het zeggen. Na afloop van de cross, zal het feest in de grote feest losbarsten en de top 10 van de nachtcross gehuldigd worden.

Op zondag ligt het circuit, er weer strak bij voor de 4e ronde in het ASUZ autocross kampioenschap 2018. Vanaf 11:00 uur barst het geweld in diverse klassen los. In de NK jeugd klasse is het, de op Soeterbeek woonachtige Juul van Lier die het kampioenschap leidt. Een echte thuiswedstrijd voor deze autocrosser. Zal na een paar jaar van pech op zijn thuis circuit het geluk aan zijn kant staan. Zal hij regerend kampioen Stan Coenen (Baarlo), te slim af zijn? Junioren kamp. Nick Coenen (Baarlo) maakte de overstap naar de NK Jeugd en wist in 2017 veel punten te vergaren op het Baarlose circuit. Er komen diverse klassen aan de start, een uitgelezen kans om van deze sport te gaan genieten. Vele regionale coureurs hebben in de winter de overstap gemaakt naar andere klassen, zo rijden Tim Maas (Kessel), Jord Driessen (Baarlo) bij de koningsklasse ‘de Sprinters’. In de Standaard klasse een grote groep Baarlonaren die elkaar geen centimeter gunnen waaronder, Val van den Ham, Ger Smedts en Jordi Boom.

Voor beide dagen is er een dag kassa, waar weekend of dag tickets verkrijgbaar zijn.

Dagkaart: 8,- euro

Weekendkaart: 13,- euro

Kinderen tot 12 jaar Gratis!


Zaterdag 21 april, Stockcar-races en Nachtcross 2018

De poorten openen om 10:30uur

Races starten om 15:00 uur
 

Zondag 21 april, ASUZ autocross kampioenschapsraces nr. 5 seizoen 2018

Races starten om 11:00 uur

Stockcar team Baarlo

Terug naar Apr (2018)