Autospeedway Lelystad 15 april
08-04-2018
De tweede racedag van het seizoen staat in het teken van de Showboat cup Stockcar F1 en de IJsselmeertrophy 2018. De bloedsnelle National Hotrods en de Formule Toyota s zijn te gast.
Diehards stonden er tijdens de eerste wedstrijd op en langs de baan. Inmiddels is het weer gelukkig wat aangenamer, en staat de tweede wedstrijd voor de deur.
In de junioren zagen we enorm spannende wedstrijden. Vowinkel (Ommen), Van ’t Veer(Assendelft) en de snelle jongedame uit het Limburgse Melick Sarah Janssen, reden de meeste punten bij elkaar. De nieuwkomers hadden zichtbaar veel plezier. Broer en zus Hoffmans, Driesen, Litjens en Pepels genoten met volle teugen.

In de loop van dit jaar zal het veld verder doorgroeien. Zondag zal Jaréll Lutke Veldhuis zijn debuut maken. De zoon van de Vroomshoopse Tim en Nathalie is zowat opgegroeid op de racecircuits en staat te trappelen om te gaan racen.
De Stockcar F1 coureurs gaan deze dag naast de punten voor de F1 Tarmac series en de WK kwalificatie ook strijden voor de “Showboat cup”2018. Op vier racedagen wordt in de derde heat geracet met als inzet een aantrekkelijke prijzenpot! De 19-jarige Jordy Lemmens zal zich graag willen revancheren na zijn diskwalificatie in maart. Door een klein foutje zag hij de winst aan zijn neus voorbij gaan. Uiterst gemotiveerd staat hij komend weekeinde aan de start om de “o zo” belangrijke punten
voor de diverse titels binnen te halen.
Het spektakel van de Stockcars brengt het publiek altijd in extase. Het ruige duw en trekwerk in zowel de F1 als de F2 zorgt vaak voor verrassende winnaars. Zo wist de racende “tegelzetter” uit Avenhorn ,
Marijn van de Water, de finalewinst in de Stockcar F2 naar zich toe te trekken. “Dat was lekker Het was alweer even geleden dat ik een finale won. Dit smaakt naar meer.”, was zijn commentaar. De gebroeders Lenssen (Baarlo), Peeters en Smidt(Nijmegen) en de regerend kampioen, Sebastiaan Vowinkel uit Ommen, zullen echter alles uit de kast halen om dit te evenaren.

Een enorm internationaal deelnemersveld wordt verwacht in de gastklassen. De National Hotrods en Formule Toyota s hebben vele Duitse coureurs in hun gelederen. De bloedsnelle toerwagens strijden om de NHRRG cup. Spannende deur aan deur gevechten op hoge snelheid zijn inherent aan spectaculaire races op de snelle oval van het Midland Circuit. Mannen als Van de Bosch (Rosmalen),
Emming (Ter Apel ) en Roeffen (Grubbenvorst) zullen de strijd aan gaan met de snelle Mario Daum (Herne) en Lars Dreschel uit het Duitse Waltrop.
Eveneens aan de start de Micro F2 stockcars -BMW 325i cup- Rookie Rods- Midland Hotrods en F3 stockcars, welke om 11.00 uur de spits afbijten voor een mooie en gezellige racedag!
Aanvang wedstrijden zondag 11.00 uur
- Pits toegankelijk met je entreekaart.- Voldoende gratis parkeergelegenheid
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekendkaart za en zo € 15,-
- Gratis (overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig
Aanvang trainingen zaterdag 13.00 uur

Midland Circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
www.midlandcircuit.nl
facebook : NOV Autospeedway Lelystad
Twitter : @autospeedwayNOV
Instagram : NOVautospeedway
Youtube : https://tinyurl.com/y7kpf2r3

Terug naar Apr (2018)