Autorodeo Nieuwleusen info
26-01-2018
Eerste informatie 50e autorodeo betreffende PRE ’70 klasse 2018: (Geldt dus alleen voor de pre70 klasse EN alleen DIT jaar!!!)

We zullen enkele dagen van te voren aankondigen wanneer de inschrijving exact open gaat. Dit is nu nog niet bekend.

Algemeen:
- Deze klasse is voor auto’s waarvan het model stamt uit 1970 of ouder. Deze zijn gegarandeerd van deelname (tot maximaal 180). In juni beslissen we wat we met de evt. overige startplekken gaan doen.

- Online opgave voor pre 70 klasse gaat open in februari. We willen iedereen vragen die al een auto heeft zich z.s.m. op te geven zodat we het evenement goed kunnen promoten/ plannen.

- Ter promotie van het evenement, en om mensen een goed beeld te geven van autorodeo, zullen er op onze facebook pagina foto reportages verschijnen van verschillende auto’s. Wellicht is het leuk als de rijders zelf ook een aantal foto’s maken van het ophalen van de auto t/m het moment dat hij gebouwd is. Leuk om het publiek te laten zien maar wellicht kunnen we het later ook bundelen en wat leuks van maken voor iedereen. De startlijsten worden anoniem op onze facebook pagina geplaatst (dus alleen lijst met type auto’s) hetzelfde geldt ook voor de foto’s indien gewenst.

- Keuring van de pre 70 auto’s zal plaatsvinden op de vrijdagavond tijdens het concours élégance op de grote parkeerplaats bij USV. Hier worden alle pre 70 auto’s eind v/d middag begin v/d avond netjes opgesteld. Als alle auto’s opgesteld zijn zal er worden begonnen met de keuring en zal de parkeerplaats ook voor het publiek opengesteld worden. Aan het eind v/d avond kunnen de auto’s in het rennerskwartier opgesteld worden. De auto’s zullen ’s nachts bewaakt worden. Tijdens concours élégance mogen het chroom en sierstrippen etc. op de auto blijven. Het moet voor de race echter verwijderd zijn.

- Omdat dit jubileum een viering van 50 jaar autorodeo betreft, mogen alleen in de pre’70 klasse niet alleen mensen uit kerkelijk Nieuwleusen meedoen maar ook mensen die op dit moment elders woonachtig zijn maar tenminste 15 jaar in Nieuwleusen hebben gewoond!!

- Bij de opgave wordt er gevraagd naar type auto, kentekengewicht en staat van de auto. Dit is voor ons noodzakelijk om de auto’s zo goed en eerlijk mogelijk bij elkaar in te kunnen delen.

Voor ALLE pre’70’s geldt het ZWARE klasse reglement aangevuld met:

- H frame/ banger beugel en degelijke voetenplaat / voetenbak verplicht!!

- Bijrijdersdeur mag vast gebout worden met maximaal 4 bouten in de deur evt. met schetsplaten op de A en B stijl. Na de schetsplaat/ B stijl/ deurplaat GEEN bouten toegestaan in de achterdeuren. (vooral vanwege veiligheid bij zgn. T bone)

- De auto mag rondom de bestuurder aanzienlijk verstevigd worden. Vanaf A stijl t/m de kooi en 1 kant van de tunnel.

- Assen, en evt. uitstekende spatborden, treeplanken etc. bij echt oude auto’s mogen met 2 kleine plaatjes van maximaal 5 cm per zijde vast gelast worden. Het mag geen versteviging zijn maar het is ook belangrijk dat het goed vast zit. Het moeten geen projectielen worden.

- Auto’s moeten hun originele karakter en hoogte behouden. D.w.z. geen pre 70 carrosserie op een Mondeo onderstel zetten o.i.d. Aanpassing is soms noodzakelijk maar maak het niet te gek!!

- De auto’s zijn, ouder, vaak rotter of kleiner en in veel gevallen onbekender dan de auto’s waar normaal mee gereden wordt. Daarom staat veiligheid voorop en mag er meer aan gedaan worden als normaal zolang het gaat om veiligheid en niet om versteviging.

Als je vragen of onduidelijkheden hebt vraag ons gerust. Onze keurmeesters komen graag even bij je langs indien nodig. Je kunt ons bericht sturen via onze autorodeo pagina op facebook of mailen naar: autorodeonieuwleusen@gmail.com

Uiteraard vragen we alle rijders hun gezonde  verstand te gebruiken bij het bouwen maar ook op de race dag zelf. We zijn er van overtuigd dat we met zijn allen hier een uniek evenement van gaan maken. Waar nog jaren over gepraat gaat worden. Zorg dat je erbij bent!!!

Bricht van Facebookpagina Autorodeo Nieuwleusen

Terug naar Jan (2018)