Roturoa 19 januari World 240 kwalificatie
20-01-2018
Hoi speedwayfans,

Even nog een klein verslag van de finale van de Superstocks van vorige week.
Zoals gewoonlijk werd het weer beslist in de laatste heat. De kampioen van vorig Simon Joblin jaar kon het dit jaar niet maken ook al omdat hij 1 heat moest laten schieten door materiaal pech. En dan geef je zoveel punten toe dat je in feite al heel moeilijk weer kampioen kunt worden want hier rijd je verschillende heats en worden alle punten op het laatst opgeteld en degene met de meeste punten is de kampioen dus degene die de laatste heat wint hoeft dus niet de kampioen te zijn.
Er was een jongen van Stratford die er heel goed voor stond na de kwalificaties en die jongen reed echt heel sterk. Maar dan gaat het spel beginnen want de beste rijders van NZ rijden voor Palmerston North.
Want hier is het zo dat allemaal verschillende rijders voor verschillende
plaatsen rijden die zijn dan bij de clud van die stad. Bv Wellington-Stratford-Auckland-Nelson- Chrischurch-Rotorua en ga zo maar door. En dat komt dan allemaal samen op deze wedstrijd.En dan gaat die jongen van Stratford het afleggen tegen die rijders van Palmerston North en hij lag dus ook al snel op zijn kant. Want veel rijders van Palmerston North gaan dan samen rijden om er toch voor te zorgen dat een rijder van Palmerston North kampioen wordt.
En je raad het al de kampioen was Humphries van Palmerston North. Maar al
met al een geweldig en spectaculair weekend gehad. 

Vandaag ben ik naar Roturoa geweest voor de World 240 kwalificatie waar ook 5 Engelsen aan mee doen . Er zijn ook 6 Engelsen rijders waaronder Waimann -
Fairhurst -Cowley - Scriven - Hurdman en Waimann JJ. Waimann JJ moest zich proberen te kwalificeren maar dat is niet gelukt. Waimann - Fairhurst - Cowley en ik dacht Scriven zijn rechtstreeks geplaatst en Hurdman rijd de teams race over 2 weken. Ze hebben gisteren wel mogen trainen tussen de heats door en Waimann was weer samen met Fairhurst zeer snel maar ja dat wil hier niet alles zeggen. Alles reed in 3 groepen van 26 rijders en alles reed 3 keer dus dat waren 9 kwalificatie heats Superstocks en er reden ook nog 36 Stockcars en 30 ministocks.
Ik kan helaas morgen niet naar de finaledag want dan ga ik naar Western
Springs waar het NZ kampioenschap Sprintcars wordt verreden en waar James en Keaton Dahm ook aan mee doen dat wil ik natuurlijk niet missen en er staan
op het moment 32 sprincars ingeboekt dus dat wordt ook weer genieten en zo
zie je we pakken hier van alles mee en dan kom je onderweg ook nog nog langs
hele mooie plekjes waar we ook nog even van kunt genieten dus je ziet het is
geen straf om hier als speedway fan op vakantie te gaan.

Klik hier voor de fotos

Groetjes
Frans en Magda

Terug naar Jan (2018)