15 jaar Frije cross Blije, de finale!
13-04-2017
Het was in 2002 dat de eerste Swarte cross gehouden werd en in 15 jaar tijd is het uitgegroeid tot een heus evenement waar vele mensen, coureurs en publiek, op af komen. Er is veel gebeurd en veranderd, de naam hebben we moeten veranderen van Swarte cross naar Frije cross en ook qua organiseren is er veel veranderd. Ons doel was een cross te organiseren die anders dan andere autocrossen zou zijn, maar de trend is dat de animo voor de ludieke klassen al jaren terug loopt. Dat betekend dat je deze publiekstrekkers moet schrappen.
Zo gebeurd er wat we niet willen; we beginnen op een gewone autocross te lijken.

Tevens is het voor het bestuur een hele toer om alles ieder jaar weer voor elkaar te krijgen, wat een tijdrovende en intensieve klus is. Veel regels die veel extra kosten met zich mee brengen, hebben er toe geleid dat deze cross organiseren geen simpel klusje is. Dankzij onze trouwe sponsoren en de boeren die hun land beschikbaar stelden hebben we al de afgelopen jaren een leuk evenement neer kunnen zetten. Maar ook hier loopt het al jaren terug, dit terwijl de kosten toenemen.

Mede hierdoor is gisteren in de vergadering besloten dat 29 juli 2017 de laatste Frije cross zal worden georganiseerd.
Dit jaar is een jubileumjaar en dat betekend dat we er een spetterende finale van willen maken. Uiteraard hopen we op veel deelname en publiek om samen met ons 15 jaar Frije cross te vieren!

Wellicht komen diverse oude bekenden terug naar de Frije cross arena.

Er wordt door het bestuur druk gebrainstormd op een spectaculair programma. Dit zal uiteraard bekend worden gemaakt op onze site en Facebookpagina.

Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Bestuur Frije cross Blije

Frije cross Blije, de finale:

Zaterdag 29 juli 2017

Aanvang: 12:00

Locatie: de Hoarnen 3, 9151 AK Holwerd

www.frijecrossblije.nl

Terug naar Apr (2017)