Speedway in Amerika weetjes
03-03-2017
- Voor elke wedstrijd speedway komt het volkslied, iedereen op de tribune doet dan zijn pet af en gaat staan. Respect en trots  voor het land maar ook voor de veteranen en de politie is groot in USA, hier mogen wij nog wel iets van leren.

- Op de banen die we bezocht hebben reden alle klasse zonder demper, geluid is geen probleem. Extra puntje hierin in Nederland wordt er een cross afgelast als er een speciale vogel vlakbij zit, in USA gaan ze langs de krokodillen met een Airboat die aangedreven wordt door een V8 zonder dempers. Blijkbaar hebben de dieren er geen last van want ze blijven gewoon zitten.

- In Nederland rijden we per baan tussen de 6 en 10 keer in USA elke week wanneer het weer het toestaat ( in het noorden dus niet heel het jaar in Florida wel )

- een race op een baan duurt tussen 2 en 4 uur 

- om in de pits te komen moet je tekenen dat je op eigen risico daar loopt en op diverse banen moet je bij betalen.

- Geen alcohol in de pits

- bij Daytona je rekening moet houden dat de catering duur is. Een cheeseburger kost 9 dollar net als een beker met friet. Flesje cola 5 dollar. Bij de andere banen zijn de prijzen ongeveer net zo als hier. Het eten is wel overal lekker.

- bij regen geen racen helaas hebben wij hierdoor Bubba raceway moeten missen.

- op de dirt tracks gaat het racen erg vlot achter elkaar door.

- de dirt track banen van klei zijn en maar een paar keer ze de baan bij werken op een avond en niet na elke race.

- Dat een je een stofbril mee moet nemen en ook oordoppen zijn geen overbodige luxe.

- prijzen van de speedway tijdens de speedweeks lagen tussen de 30 en 40 dollar mede doordat er series komen rijden als World of Outlaws. Normaal rond de 15 dollar voor een gewone wedstrijd.

- Voor de finale in de opwarm ronde de rijders met 3 of 4 man dik ( hangt van de baan af ) langs komen en de toeschouwers gaan staan en wuiven naar de rijders.

- Als je speedway fan bent het toch een keer in je leven naar Amerika moet gaan.

Pewi Peter



Terug naar Mrt (2017)