Six pack is een leuke speedway film uit 1982 met country zanger Kenny Rogers in de hoofdrol. Kenny is een dirt track racer die uiteindelijk met hulp van een groep kinderen die zijn monteurs zijn naar de Nascar gaat. Het mooie ook van deze film is voor de liefhebber zijn de autos waar ze mee racen in de film. Zo is de auto van Kenny  waar hij mee racet een chrevolet camaro waar ze trouwens nog steeds veel mee racen in USA in de street stocks.


Dus een leuke  film om even op een autoraceloze ondag te gaan kijken.


Klik hier om naar de film Six Pack te gaan
Pewi.nl


Terug naar boven
 

Dale Earnhardt is de grootste stockcar racer ooit  geweest van Amerika. Hij is een aantal keer kampioen geworden van de NASCAR. In 2011 is hij gestorven na een crash tijdens de Daytona 500. Dale Earnhardt story is een mooie film over het leven van Dale Earnhardt. Een film die terug gaat naar zijn jeugd met mooie speedway beelden.

 

 

Klik hier  om de film te zien.

 

 

.

 


Terug naar boven
 

Days of Thunder is een film van Tony Scott uit 1990 met Tom Cruise in de hoofdrol als Cole Trickle. Ook Nicole Kidman, Robert Duvall hebben een rol in deze film. Deze film is in 1991 genomineerd voor een Oscar voor Beste Geluid.


Cole Trickle (Tom Cruise) komt in de zware wereld van Nascar racen. Hij is een knappe racer met een kort lontje. Zijn gedrag brengt hem in de problemen, niet alleen met de andere racers, maar ook met de anderen uit zijn team. Maar hierdoor weet hij de Daytona 500 te winnen.

 

Days of thunder is waarschijnlijk de bekendste speedwayfilm die er is, miljoenen mensen keken de film in de bioscoop. Door deze film leerde ook veel mensen de Nascar wereld kennen.

 

Bekijk hier de trailer van Days of Thunder.

 

Hij is te huur in de beter dvd verhuurzaak.


Terug naar boven
 

Speedway is een film uit 1968 waarin Elvis Presley een Nascar coureur speelt die veel overwinningen behaalt, natuurlijk zit hij achter een vrouw die wordt gespeeld door  Nancy Sinatra ( dochter van Frank Sinatra en bekend van These Boots Are Made For Walking ) die voor de belasting dienst werkt. Ze moet Elvis nachecken omdat de stuntelende manager van Elvis geen belasting heeft betaald.

 

Het is een echte Elvis film met actie, muziek, romantiek en leuke humor. Het is ook echt een speedway film met veel racebeelden. Deze zijn opgenomen op Lowe's Motor speedway in North Carolina . Het is een aanrader voor de Elvis en speedway fan.

De titelsong heten zelfs speedway en klik hier om hem te beluisteren. Bekijk hier de trailer van de film.

 

De dvd is gewoon te bestellen met ondertiteling bij diverse online dvd en boeken shops. Klik hier voor een overzicht.

 

Ook staat de film compleet op youtube dan wel zonder ondertiteling. De kwaliteit is erg goed, ook als je het op volledig scherm zet. De film is op youtube in 9 delen die hieronder staan.

 

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7

Deel 8
Deel 9


 

Elvis de King of Rock overleed op 16 augustus 1977, hij zal nooit veregten worden.

 

 


Terug naar boven