Pewi Speedway News
Op deze website kunt u veel informatie vinden over Autospeedway in de Europa. Lees verder...
 
Wat is Autospeedway
Auto speedway in een woord. Hier een korte uitleg van deze autosport. Lees verder...
 
Wie is PeWi
Pewi is een fanatieke vrienden-groep die dezelfde hobby hebben: Autospeedway. Lees verder...
 
Wat is Banger Racen
Banger racing is een full contact tak van autosport. Lees verder...
 
Ruisbroek 5 years gone, but not forgotten.
Oktober 2006. Precies 5 jaar geleden de laatste wedstrijd op Ruisbroek. Lees verder...
 
Van Oval98 tot Pewi.nl
Augustus 2007. Een goed moment om eens terug te kijken hoe het allemaal ontstaan is. Lees verder...
 
Pewi logo's in eps
Download hier de Pewi logo's in eps. Lees verder...
 
BVSR

Pewi is een fanatieke vrienden-groep die dezelfde hobby hebben: Autospeedway. Als PeWi ergens gaat racen, is er ook altijd een flink aantal supporters bij.


Pewi is in 1999 onstaan door 'Peter van Oijen' en 'William den Brok' die samen met 1 wagen racen in de privecars. Ze hebben destijds de eerste twee letters van hun eigen naam gepakt en zo zijn ze op de naam 'PeWi' gekomen.

In 1999 voegde Nicky Jansen zich bij het team, deze reed zelf al vanaf 1996. De eerste revolutie van het team kwam in 2000 en 2001. In 2001 reden er 15 coureurs voor Pewi-team, voornamelijk op het circuit van Ruisbroek. Helaas moest het circuit sluiten eind 2001. De meeste rijders gingen daarna naar Lelystad. Maar toch aan het einde van het jaar 2002 maakte PeWi nog een invasie op het Belgische circuit van Warneton.

Met 7 rijders gingen ze naar het circuit aan de Franse grens, met weer 3 nieuwe rijders. Ook een hoogtepunt van 2002 was het optreden van onze banger-coureur Mark de Laat die in Engeland de finale van de dag won. Hiermee was hij de eerste rijder van het continent die een bangerfinale won.


Ook 2003 was weer een mooi jaar. Zo reden de Pewi rijders 9 wedstrijden in Lelystad waarvan bij 8 een beker werd gehaald. Ook banger coureur Mark de Laat was weer een klasse apart. Zeker bij de wedstrijd CAMSO vs PRI waarbij hij 2 keer op een dag een head-on maakte.

In 2004 heeft Pewi op zeer veel wedstrijden deelgenomen in o.a Lelystad, Warneton en bij stockcarclub EZHACO. Vele overwinningen zijn gehaald en Nicky Jansen werd zelfs dagwinnaar in Lelystad. De 2 hoogtepunten van het jaar waren dat Mark de Laat tweede werd bij de EK bangers en dat Erik van Oijen het winterbangerstox kampioenschap 2004-2005 op zijn naam schreef.

In 2005 was Pewi weer op de diverse banen goed van de partij. Mooie reslutaten waren dat Marcel Verhoeven in de sierra klasse kampioen werd. En een derde plaats voor Nikcy Jansen in de Lightning rods en ook een derde plaats voor Erik van Oijen in de bangerstox in het kampioenschap.


Ook was Pewi dit jaar op TV in het programma Rob Kamhues verlegt zijn grens. Rob volgde Pewi coureur Mark de Laat met zijn hobby bangeren, en reed zelf mee met de bangerstox.


In 2006 heeft Pewi een uitzonderlijk goed jaar gehad. Zo werd Rene de Laat in de bangerstox klasse kampioen. En wist Nicky Jansen de derde plaats te pakken in het lightning rod kampioenschap.Voor banger coureur Mark de Laat was het ook een goed jaar met een derde plaats in het EK en het winnen van de Christmas Trophy. Maar Mark liet ook heel het jaar zien dat hij een topper  is in het wrecken. Ook werden er diverse overwinningen behaald door andere Pewi coureurs. En op het autosportspektakel van Lopik was Pewi grootst aanwezig met o.a 7 auto's in de caravanrace.

2007 Pewi gaat er natuurlijk ook in 2007!! weer volop tegenaan. Zo zal Nicky Jansen gaan uitkomen in de stockcar F2 klasse. Hij  zal  eerst van start gaan in Lelystad en als dat bevalt gaat hij het  rijden op de populaire baan van Venray. In de bangerstox  en  privecars zullen ook weer diverse rijders aan de start komen om de  prijzen te proberen weg te halen. Natuurlijk komt Pewi ook in de banger klasse weer aan de start om een groot spektakel te maken. En  ook op het autosport festival in Lopik zal Pewi groots aan de start staan.

Zoals u ziet, heeft Pewi er echt weer zin in en ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Greets with the left...
PeWi.nlTerug naar boven