Pewi Speedway News
Op deze website kunt u veel informatie vinden over Autospeedway in de Europa. Lees verder...
 
Wat is Autospeedway
Auto speedway in een woord. Hier een korte uitleg van deze autosport. Lees verder...
 
Wie is PeWi
Pewi is een fanatieke vrienden-groep die dezelfde hobby hebben: Autospeedway. Lees verder...
 
Wat is Banger Racen
Banger racing is een full contact tak van autosport. Lees verder...
 
Ruisbroek 5 years gone, but not forgotten.
Oktober 2006. Precies 5 jaar geleden de laatste wedstrijd op Ruisbroek. Lees verder...
 
Van Oval98 tot Pewi.nl
Augustus 2007. Een goed moment om eens terug te kijken hoe het allemaal ontstaan is. Lees verder...
 
Pewi logo's in eps
Download hier de Pewi logo's in eps. Lees verder...
 
BVSR

Banger racing is een full contact tak van autosport. In deze klasse is alles toegestaan behalve tegen de richting in rijden en beuken in de bestuurderskant van de auto. Dit is echt een waar spektakel, een race begint vaak met 50 auto´s terwijl er maar enkele finishen. Aan het einde van de dag wordt er een destruction gereden, en de laatste die overblijft heeft hierbij gewonnen.Voor veel rijders is het ook een sport met een hele aparte of heel mooi gepainte auto aan de start te komen.De sport is in Engeland een ware volkssport,maar ook in Europa wordt deze sport steeds populairder.

Voor filmpjes van bangers kun je kijken op onze movie pagina waar er diverse filmpjes op staan.


Op het vaste land van Europa hebben we maar een vaste baan waar Bangers rijden. Dit is Warneton een asfalt oval circuit met kombochten van 400 meter.In Warneton worden een 8 tal banger wedstrijden per jaar vereden waaronder de World Cup en het Europees kampioenschap bangers. Bij deze wedstrijden komen ook veel Engelsen deelnemers over om te strijden tegen de Belgen,Nederlanders, Duitsers en Fransen. Het Europees Kampioenschap bangers wordt vereden op 2 en 3 september in Warneton en met nu al een deelnemerslijst van zo'n 75 auto's wordt het een knaller.
Het circuit van Warneton ligt bij Ieperen in Belgie.

Na het sluiten van de banger baan in Tilburg begin jaren 90, is het bangeren een aantal jaren weggeweest in Nederland . Maar ook in Nederland wordt weer gebangerd. Er worden een aantal wedstrijden op klei/zand vereden. Dit zijn eendaagse evenementen. Afgelopen jaar werden er wedstrijden verreden in Lopik,Ten Boer, Baarle Naussau en Bentelo.Ook in het MECC in Maastricht is indoor gereden wat een waar spektakel was.


Maar naast Nederland keer ook het bangeren weer terug in Duitsland. Sinds 1987 is er geen bangerwedstrijd meer verreden . Maar op in september zal er in Bocholt weer een bangerwedstrijd zijn op een zandbaan. Bocholt ligt net over de grens bij Winterswijk dus zeker de moeite waard om te gaan kijken.

 Bangerraces in Engeland gaan bekijken in het mekka van het bangerracen. Een aanrader is de Firecracker op de baan van Arena Essex ( vlakbij de Dartford tunnel op rond weg Londen) . Een wedstrijd met 200 deelnemers en die zeer aparte auto's trekt. Ook een heel veel rijders van het continent rijdt mee in deze wedstrijd.De wedstrijd staat ook bekend om de aparte auto's die meerijden. Klik hier voor foto's van Firecracker. De Firecracker wordt jaarlijks vereden in november en de wedstrijd begint om 1 uur.


Zelf Banger Racen
Natuurlijk kun je ook zelf gaan banger racen. We adviseren wel eerst een keer te gaan kijken want een ding is zeker banger racen is niet voor watjes. Het bouwen van de banger auto's vergt dan ook veel tijd, en voor de veiligheid van jezelf is dat ook wel nodig. Klik hier voor het reglement .

Voor de bangers in Warneton te gaan rijden moet je een licentie aanvragen.


Hieronder de contact gegevens van het bangers in Warneton.

Gert-jan Roomer tel.: 0031 (0) 651494697

Mail : bangers@booman.cc

Jan Hunter Verhoeven 0032 (0) 496 878089

Mail : jan.wendy@skynet.be

Voor de wedstrijden in Bocholt ( D),Bentelo en Sint Truiden zijn de contact gegevens:

Email BangersBernie@aol.com
Hartmut "Bernie" Schrimpf
Banger-Promotor
Tel. 0049-2151-313103
Fax.0049-2151-8207951
Mobil. 0049-172-2114846


Voor Lopik Autospectakel  www.marcelbroekhuizen.nl

Voor de andere wedstrijden die worden vereden is het beste om de Pewi site in de gaten te houden of even een mailtje sturen naar ons, zodat we jullie de info kunnen geven.Wij hopen dat we jullie voldoende info hebben gegeven, maar als je vragen hebt kun je altijd ons mailen.Wij hopen jullie zeker een keer te mogen begroeten op een van de bangerwedstrijden. Een ding kunnen we jullie wel verzekeren dat je een indrukwekkend dagje uit hebt waar je nog lang over zult praten


BANGERS OP DE PISTE!!!!!!!!!!!!


Terug naar boven