Pewi Speedway News
Op deze website kunt u veel informatie vinden over Autospeedway in de Europa. Lees verder...
 
Wat is Autospeedway
Auto speedway in een woord. Hier een korte uitleg van deze autosport. Lees verder...
 
Wie is PeWi
Pewi is een fanatieke vrienden-groep die dezelfde hobby hebben: Autospeedway. Lees verder...
 
Wat is Banger Racen
Banger racing is een full contact tak van autosport. Lees verder...
 
Ruisbroek 5 years gone, but not forgotten.
Oktober 2006. Precies 5 jaar geleden de laatste wedstrijd op Ruisbroek. Lees verder...
 
Van Oval98 tot Pewi.nl
Augustus 2007. Een goed moment om eens terug te kijken hoe het allemaal ontstaan is. Lees verder...
 
Pewi logo's in eps
Download hier de Pewi logo's in eps. Lees verder...
 
BVSR

Juli 2007 bestaat 'PeWi.nl' 5 jaar. Was het in 2004 het 5 jaar jubileum voor het raceteam, is het nu de beurt voor de website: PeWi.nl. Een goed moment om eens  terug te kijken hoe het allemaal ontstaan is. Tijd om de puntjes eens op de i 'van PeWi' te zetten.


Begin jaren 70, 's-Hertogenbosch, Baarlo en Gendt
Broers Peter en Erik van Oijen gingen regelmatig met vader Jos naar autospeedway wedstrijden in de Vliert in 's-Hertogenbosch, die door de NACO werden georganiseerd. Zo kwam Jos erachter dat er ook races gereden werden in Baarlo. De eerste keer Baarlo was overweldigend voor hen omdat de 800 meter lange baan een groot contrast was met de baan in 's-Hertogenbosch. In de jaren 80 mocht ik mee naar Baarlo en kwam daar in de NACO race sfeer met veel andere spectaculaire programma's.  Twee wielen rijden, truckraces en stunt teams waren regelmatig te vinden op de baan in Baarlo. Wat wil je nog meer, deur aan deur races op enkele meters afstand van de tribune. Trillingen tot diep op je botten en rubber in je gezicht. Maandelijks bezochten we de races in Baarlo en in 86 naar Gendt en daarna nog vele circuits. Daar liggen de roots van wat nog komen ging…


Gendt 1996 Nicky Jansen nam deel aan de standaard klasse in Gendt. Hier ontstond het begin van het raceteam. Op dit circuit ontstond in 1997 het 'Autospeedway Suppporters blaadje'. Een simpel blaadje met foto's en kortje verslagen van de wedstrijden die Nicky Jansen reed in lelystad.


Eerste uitgave van het Supporters blaadje.


De uitgang van dit supporters blaadje was het informeren van sponsoren en mensen die in de Autospeedway sport niet bekend waren. Deze gedachtengang zal sterk overeind blijven tot en met de dag van vandaag.


Posterholt 1997

Eerste gesprekken over een magazine in de autospeedway. Het 'Autospeedway Suppporters blaadje' in een volwassen uitvoering. Twee mensen benaderden ons en wilden de verantwooording dragen om het eerste autospeedway blad op te richten. Onze droom werd daarmee verwezelijkt, en gaven de medewerking om het blad op te starten. Op een terras in Helmond, ontstond de naam Oval98, gebaseerd op het gelijknamige motorblad Moto'73". Ironisch genoeg op steenworp afstand van 'The legend, Piet Keyzer'. (RIP; Race in Peace).


Helmond 1998, Zet & Zet Multidigital Services/Arrow creations Hier ontstond het blad Oval98 in vorm, uitstraling en gedachtengang: Een kwalitatief mooi blad voor de lezers en sponsoren. En niet in de laatste plaats om de sport een bredere bekendheid te geven in het algemeen. Het mooie blad Oval98 met ruim 1200 leden moest het opgeven, na 2 jaargangen en in totaal 18 nummers gemaakt. Een leerzame periode met een enorm mooi resultaat.


Klik op de foto voor alle omslagen van de Oval98.


PeWi Racing Team 1999 De naam Pewi is in 1999 onstaan door 'Peter van Oijen' en 'William vd Brok' die samen met 1 racewagen deelnamen in de privecars in Ruisbroek. (lees Ruisbroek 5 years 'Gone, but not forgotten'). In 2001 reden er 15 coureurs voor Pewi-team, voor-namelijk op het circuit van Ruisbroek. Aan het einde van het jaar 2002 maakte PeWi nog een invasie op het Belgische circuit van Warneton met 14 rijders aan de start.


PeWi Supporters avond 2002 Het PeWi Race team groeide uit met rijders in verschillende klasses. Lightning Rods, Prive Cars, banger stox en Bangers. Op de supporters avond van 2002 was het Mark de Laat die rond ging met een pot en aan iedereen een bijdrage vroeg. Toen iedereen aan de beurt was geweest riep hij duidelijk: dit is voor de PeWi website! Het was duidelijk dat er behoefte was aan een website. Zo gezegd zo gedaan. Daarmee kwam het Autospeedway supportersblaadje, of Oval98, weer terug maar dan op internet. Met natuurlijk de eerder genoemde gedachtengang voorop gesteld, het promoten van de Autospeedway sport!


Rob Kamphues 2004 Het mooiste wat kan gebeuren met een site, gebeurde ons! De redactie van het TV programma 'Kamphues zoekt de grens' kwam op PeWi.nl terecht en kreeg daar een goed beeld van 'Banger racing'. Wij werden benaderd en voor we het wisten stonden we voor de camera's. Een 25 minuten durende aflevering over bangerracen met 'Rob Kampues' en 'Mark de Laat' in de hoofdrol. Hiermee hebben we 860.000 kijkers in een keer laten zien wat Speedway en banger racen is! Onze gedachtengang om bezoekers  te informeren over de sport werpt hiermee natuurlijk zijn vruchten af.


Klik op de afbeelding om foto's te zien van de tv opame's.


Alsof het niet genoeg was werd in 2005 PeWi.nl weer in de spotllights gezet, met een terugkerend item: 'The PeWi's', met Mark en René de Laat, in het Auto programma PK, met o.a. Rob Kamphues. 8 Afleveringen met 'The PeWi's' als afsluiting. Met dit bovenstaande heeft PeWi.nl de Speedway autosport een grote impuls en bekendheid gegeven in Nederland. PeWi race team is hiermee een bekend team in Nederland geworden.


Website PeWi.nl De site heeft in het laatste jaar 2006/2007 meer als 332.000 bezoekers gehad. De website wordt dagelijks onderhouden met nieuws en foto's. We hopen dat in toekomst nog meer cicuits en organisators ons op de hoogte houden  van nieuws en evenementen. Op deze manier kunnen we de bezoekers goed op de hoogte houden. Uiteraard zullen wij in de toekomst de bezoekers weer verrassen met leuke updates in de website.


PeWi anno 2007 Als we 5 jaar terugkijken dan is er veel gebeurd. Het PeWi race team heeft verschillende bekers, heats en races gewonnen en het supporters aantal groeit nog steeds. Samenwerking met organisators zoals Marcel Broekhuizen.nl zijn goed voor de sport en evenmenten. Zonder financiele middelen en direct sponsoren proberen we 'PeWi.nl' onafhankelijk te houden en daarmee een eerlijke en onafhankelijke website te zijn voor onze bezoekers.

De vooruitzichten zijn goed en zicht op nieuwe race tracks genoeg. Hopelijk krijgen we nog eens goed georganiseerd indoor evenement in het midden van het land. Wij zullen in iedergeval de gedachtengang niet laten veranderen om de autospeedway sport, zoals te beleven in GB & USA, hier ook mogelijk te maken voor de bezoekers. De aanhouder wint!!


Greets with the left from PeWi!
PeWi Site Team
Mike Koudijs


Terug naar boven