Wist je datjes
14-12-2018
- Dat Danny Klijn afgelopen zondag voor de 2de keer met zijn MGA YA uit  1948 aan de start stond op Warneton speedway.
Danny dacht dat hij met de Pre 90 bangerstox na 1 heat klaar zou zijn maar dat viel toen mee hij was de man van de dag met een aantal koprollen . Nu reed hij ook meteen de eerste heat uit, maar helaas bij het starten van heat 2 ging zijn auto kapot maar hij kreeg het samen met Erik van Oijen toch voor me kaar om hem te maken en kwam zo wel weer in de finale. En daar kwam toch echt na een paar ronden het einde van de MGA YA. Ndat hij was omgeduwd reed er een auto tegenaan  die daardoor weer op zijn dak ging, dus wel een mooi einde. Als het goed is komt Danny nu niet meer aan de start met zijn MGA YA, maar je weet het maar nooit.

- Dat afgelopen zondag Kris Ceuppens zijn debuut maakte in de bangers tijdens de destrcution waar hij een auto mocht lenen van Gregory Cool. Lang duurde het avondtuur niet want hij werd in de eerste ronde meteen opgepikt door Jan balletje jr van Osch en kreeg een mega follow inn te verwerken waarbij hij op zijn kop kwam te liggen ( staat op het filmpje van Warneton deze week ).
Snel kwamen de officials erbij en die zette zijn auto weer op zijn wielen. Daarna was zijn eerste reactie Best heftig. Het mooie is dat Kris nu de eerste wedstrijd in Warneton 2019 aan de start wil staan in de bangers.

- Dat er maar liefst 9 Haters uit Frankrijk Micro bangers gaan rijden in Emmen 22 december

- Dat Pewi Mark Verhoeven na jaren de caravan race op Lopik gereden te hebben volgend jaar in Baarle Nassau 2 dagen bangerstox gaat rijden en wild at meer opd e klei en zand gaan doen.
Mark draait al erg lang mee in het Pewi team want hij reed in 2001 nog op de oude baan van Warneton mee in de bangerstox. Nu is hij monteur en mentor van jonge Pewi coureur Rick Wagenaars die privecars rijdt en ook in Baarle Nassau bangerstox zal gaan rijden.

- Dat er maar liefst 72 bangerstox zijn ingeboekt voor Emmen op 22 december

- Dat er 10 rijders nu bevestigd dat ze in de nieuwe V8 stockcars gaan rijden in Engeland, een klasse die wordt georganiseerd door de zelfde mensen als de Outlaw F2.
Aan de ene kant goed want nu komen er ook V8 motoren op nieuwe banen, aan de ander kant niet zo geod omdat er nu naast de Brisca F1 en Brisca V8 stockcars nog een soort gelijke klasse bij komt.


- Wij horen van veel Pewi.nl bezoekers dat ze wist je datje leuk vinden .Wij hebben voor wist je datjes jullie nodig dus heb jij ook en wist je datje mail dat dan naar peter@pewispeedway.eu  

Terug naar Dec (2018)