Autospeedway Memorial Meeting Baarlo
08-12-2018
Een Memorial?

Ja, het klopt, en wel op 2e kerstdag van dit jaar! Wat gekscherend begon als een berichtje op facebook onder enkele autospeedway liefhebbers uit het N.A.C.O. tijdperk maakte binnen enkele uren een stroomversnelling mee. Er werd gesproken over een flash meeting en zo gebeurde het dat het geheel dat startte als “grap” nu dus op woensdag 26 december op de agenda staat.

Oscar Hoogendoorn (in de jaren 80 via Truckstar en de opstart van de Truckraces bekend geworden met het Baarlose circuit) mag de aanstichter worden genoemd. Een jaar geleden werd deze vakman in de fotografie benaderd door Mat Guilikers (NACO museum, Maastricht) om foto’s op FB te zetten. Dit contact monde uit in het herboren worden van het autospeedway virus.
Voeg aan dit virus een regionaal bekende coureur in de persoon van Sjeng Janssen toe en het wordt een autospeedway epidemie. Sjeng die een stempel drukte op de races in de Standaad klasse in de late 70’s en 80’s was gelijk bevangen van het idee en startte gelijk met uitzetten van de lijnen.

Enkele nieuwsgierige volgers, sloten zich aan waaronder Marcel Degen die zijn professie aan het botvieren is op iets unieks! Ook pagina beheerder Robert Wilms kon het niet laten zijn lijnen uit te zetten en in de vorm van deze meeting, het stukje LTMT kan laten voortbestaan.
Achter de schermen zijn meerdere mensen aan de voltooiing van de Meeting bezig, maar voor nu deze korte introductie.

De opzet! Vanaf 13:00 uur zal op 2e kerstdag een meeting plaatsvinden op het voormalige circuit van Baarlo, ‘Circuit de Berckt’. Dit is medemogelijk gemaakt door de Oostappen groep. Er zullen enkele race auto’s tentoongesteld worden ondersteund met videobeelden en al wat meer nodig is om een gezellige middag van herinnering ophalen te realiseren. Het is een Flash Meeting waar je je eigen drank kunt meenemen. Voor de maagvulling wordt gezorgd d.m.v. een catering stand. We zijn nog druk bezig de aankleding nog mooier te maken, maar hierover binnenkort meer.
Einde van deze meeting 17:00uur, we hopen dat dan de handen uit de mouwen worden gestoken en we het circuit netjes achter laten

Autospeedway Memorial Meeting Baarlo

Terug naar Dec (2018)