NK stockcars Lelystad
14-10-2018
Autospeedway Lelystad
Zondag 21 oktober staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit in Lelystad in het teken van het ”Dutch Open Stockcars”.
Traditioneel komen op deze dag de “Heritage” stockcars aan de start welke een prachtig beeld geven van het “stockcar” racen door de jaren heen. Met toppers uit Engeland, wereldkampioenen uit Nederland, en beroemde Engelse bolides die de oversteek maken wordt het een prachtig deelnemersveld . Namen als Elwell, Falding en Webb zijn verweven in de geschiedenis van deze sensationele vorm van autosport. Daarnaast volgt een hele vloot stockcars die in vroeger tijden domineerden op het roemruchte Baarlose asfalt.
Onder aanvoering van de altijd lachende, meervoudig wereldkampioen, Rien Rutjens, komen meerdere schitterende bolides aan de start. Voeg daarbij de Friese inbreng in het stockcar-racen en we komen al snel aan een 20-tal heritage stockcars.

Naast de zware 8 cilinders zullen de snelle F2 stockcars voor veel spektakel zorgen. Gelijkwaardige bolides met bloedfanatieke coureurs zorgen voor spannende wedstrijden. De World cup winnaar Kay ”skippie” Lenssen is het hele jaar erg snel, en zal graag de titel “Dutch Open Champion“ toevoegen aan zijn palmares. Hij zal de strijd aangaan met snelle mannen als; Peeters (Nijmegen),
Vowinkel (Ommen) en Baer (Mönchen Gladbach). Het kat en muis spel zal echter op de voet gevolgd worden door de vele outsiders voor de titel. Vast staat dat er hard gestreden gaat worden voor het kampioenschap door de meer dan 40 inschrijvers.

In de Stockcar F1 wordt veel verwacht van de snelle man uit Assendelft; Ron Kroonder. De sympathieke held van het Nederlandse stockcar racen heeft aangegeven een stapje terug te gaan doen. Zijn prachtige rijstijl en een enorme gedrevenheid bezorgden hem menig kampioenschap. Als titelverdediger zullen alle ogen op hem gericht zijn, te meer omdat het weleens zijn laatste
optreden kan zijn. Met zowel de “asfalt” als “dirt” rijders aan de start, wordt het een mooie racedag vol met actie. Namen als langeveld, Van der Iest, Boersen, Keijzer, Maessen, Wobbes en Wijbenga spelen het spelletje al jaren, en zullen graag weer op het podium staan.
De duizenden pk’s zullen het publiek in extase brengen wanneer de coureurs van start gaan. Het Midland Circuit meldt dan ook dat men gebruikt maakt van een “geluidsdag”.
Met de toevoeging van de jeugdstockcarklassen is het een dag autosport pur sang. De junioren (12-18 jaar) strijden om de laatste punten in de KC motorsport asfalt series, met als kers op de taart, de Kruimeltje Cup 2018.
De allerjongsten (7 -11 jaar) in de Brisca Micro F2 stockcars beleven hun vuurdoop tijdens het Dutch open. De instap stockcar klasse, met gelijkwaardige stockcars ,waarbij de jeugd de kans krijgt om kennis te maken met onze geweldige sport. De belangstelling groeit enorm, bijna elke wedstrijd
maken getalenteerde Engelse coureurs de reis naar het snelle circuit in de polder. Ook voor de races van zondag worden er weer een 6 tal verwacht.

Op zaterdag worden de stockcars in de gelegenheid gesteld om te trainen, waarbij de traditionele NOV klassen met onder meer de Rookie rods, Midland Hotrods, BMW 325 i en Midland junioren hun
wedstrijd afwerken. De spits wordt zondag afgebeten rond de klok van half elf uur met de F3 stockcars, waarna alle coureurs aan het publiek worden voorgesteld .
Aanvang wedstrijden 11.30 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 15,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekend-kaart za en zo € 25,-
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het
vliegveld)
www.autospeedway.org
facebook: NOV Autospeedway Lelystad .
Twitter: @autospeedwayNOV

Terug naar Okt (2018)