Baarlo 20 jaar dicht
27-09-2018
Vandaag is het precies 20 jaar geleden , dat het prachtige circuit van Baarlo werd gesloten. Op 27 september 1998  werd de laatste race verreden , en met de donuts van Frankie Wainmain en Ron Kroonder eindigde de laatste race en daarmee een historische circuit die vele nooit zullen vergeten.

34 Jaar is er geracet op de Berckt. In 1964 ondekte  Jac Claes het braakliggend sportpark waar paardenrennen werd verreden . Omdat er niet zat werd gewed ging het paardenrennen snel ten ziele , en dit was voor Claes de unieke kans om daar auto races te organiseren. De lange baan was meteen al uniek doordat hij 2 keer zo groot was als de gemiddelde speedwaybaan .In 1977 werd de baan geasfalteerd en was de snelheid helemaal hoog. Claes snapte dat je het publiek naar de speedway-baan niet alleen met het racen kon krijgen. Hij deed regelmatig aparte dingen zoals op 2 wielen rijden, stunt team, truckraces, achteruitrijden, caravanrace met stockcars enz. De uitstraling van Baarlo was ook uniek met al die mooie beletterde start - , en takelwagens en de officials met hun wit rode pakjes. Ook plakte de NACO grote delen van Nederland vol met grote spectaculaire aanplak posters die zeer erg opvielen waardoor de naamsbekendheid van Baarlo groter werd.Ook het commetaar in het Duits en Nederlands door Klaas en Horst was super.


Een jaarlijks hoogtepunt in Baarlo werd vanaf 1977 de WK stockcar lange baan. Het werd sinds dien de wedstrijd van het jaar, waar duizenden toeschouwers voor naar Baarlo kwamen, waaronder veel Engelsen. Vele keken dan ook elk jaar uit naar deze wedstrijd en wie kent de grote namen niet die er toen aan deel namen. De Nederlanders o.a ., Rutjens, Welters, Keijzer en later Kroonder en Wobbes die de strijd aan gingen met de Engelsen. Het was elk jaar weer een spannende dag en net voor de wedstrijd was je dan zenuwachtig wie het ging worden.
Een andere hoogtepunt was het WK Hot rods waar helden als Jos Kuijpers, Laurens vd Velde Toon van Bakel Wim Peeters en Graham Holmes vochten om de titel. Als je aan kwam op Baarlo dan die dag en Laurens van de Velde met zijn MK 1 Escort was aan het trainen dan genoot je al van dat geweldige geluid van de auto.

Maar ook Baarlo had een zwarte bladzijde in zijn geschiedenis. Op 26 mei 1980 vloog de Engelsman Doran over de vangrail het publiek in waardoor er een dode viel en een tiental gewonden. Jac Claes liet een 2.5 hoog veiligheidshek plaatsen en een aantal weken later werd er weer geracet op Baarlo. In 1984 overleed  Jac Claes en Kitty dochter van Jac en haar man Nol namen het over. In een economisch mindere tijd en kwam het succes van de standaard klasse van de grond. Een klasse die een van de spectaculairste werd en altijd met een erg vol veld. Doordat het wat minder werd in de stockcar F1 klasse werd er een korte baan aangelegd van zo n 500 meter lang met 3 bochten erin. Deze moest meer coureurs brengen dat lukte perfect er kwamen weer meer rijders naar Baarlo waaronder vele uit het noorden van het land. In mijn ogen was het ook een van de mooiste banen geworden voor de F1s, al bleef de wedstrijd van het jaar toch wel de WK lange baan.

Voor mij heeft Baarlo veel te betekenen. De eerste wedstrijd dat ik daar kwam was ik een klein ventje , wat maar net over de vangrail kon kijken (of net niet). De baan was vergeleken met de Vliert in Den Bosch mega groot , en hoe netjes het er uit zag gaf alleen al een indruk om nooit te vergeten. De snelheden waren enorm en Baarlo werd ons maandelijks uitje voor de komende 20 jaar. Elke wedstrijd was er weer een om nooit te vergeten ook de speciale dingen die Claes naar Baarlo haalde. Ik zie nu nog steeds de snelste trucks het stadion in rijden echt iets wat je nooit meer zult vergeten,. Baarlo heeft mij de speedway gekte gegeven die ik heel me leven zal houden. Maar op 27 september kwam er een eind aan, om kwart voor 7 werd de laatste finishvlag  gezwaaid.

Het was over met de races op Baarlo . D e nieuwe eigenaar van de camping, en het circuit Euroase ging en bungalows bouwen op het circuit. Vele fans moesten tranen wegpikken en ik zie nog steeds een klein jongetje aan Kroonder vragen , nu stop jij toch niet met racen . Kroonder antwoorden hierop nee zeker niet. Het was voor mezelf ook duidelijk, het was over en uit met Baarlo. Het maandelijkse uitje kwam niet meer terug zo als het was. Nooit meer parkeren bij de witte boerderij, om daarna naar het circuit te lopen en het mooie rennerskwartier in. Nooit meer 2de kerstdag naar Baarlo om te verkleumen van de kou, maar wel te genieten van de races. Nooit meer een WK stockcar F1 lange baan waar je gewoon al een maand naar uit keek , en ook nooit meer een Baarlo broodje braadworst . Nooit meer de bomen die langs het circuit stonden te waaien door de meute stockcars die langs reden , gewoon teveel om op te noemen. Het was over en als je nu nog je ogen sluit, denk je nog aan al die helden die daar rond reden , en hoor je de klank en van de NACO muziek..

Nu is 20 jaar geleden dat het circuit van Baarlo is gesloten. De bungalows zijn er nooit gekomen. Ik ben zelf nooit meer in Baarlo geweest, misschien moet ik dat toch weer een keer gaan doen want in Baarlo heeft me liefde voor de sport de doorslag gegeven en uiteindelijk gemaakt wie ik ben.

Baarlo lost but not forgotten

Peter van Oijen

Terug naar Sep (2018)