Autospeedway 27 mei Lelystad
22-05-2018
Zondag 27 mei is er wederom actie, spanning en sensatie op het Midland Circuit te Lelystad. NOV autospeedway organiseert de eerste grote titelstrijd in 2018, de Gouden Helm Stockcars. Naast de Stockcar F1 met hun brute 8 cilinders, zullen de Stockcar F2, de F2 junioren, de kids in de Brisca Micro F2 stockcars en de F3 stockcars zorgen voor een bomvolle dag raceplezier voor jong en oud!

De eerste grote prijs in 2018, de Gouden Helm, is een prestigieuze prijs welke door de coureurs graag gewonnen wordt. De winnaar van vorig jaar bij de F2 heeft al laten zien dat hij in topvorm is. De Limburger Rick Lenssen heeft ook dit seizoen al diverse overwinningen geboekt. We zagen tijdens de wedstrijden in april al veel en heftig bumperwerk in deze klasse. Vuurwerk zal ook dit keer komen van Vowinkel, Jansen, Smidt, Huussen en de wereldkampioen Wim Peeters. Allemaal mannen die graag het goud willen ophalen.

De grote broer, de Stockcar F1, zal naast de Gouden Helm ook strijden voor een plek op de startgrid van het wereldkampioenschap te Skegness UK en de F1 Tarmac-series. De supersnelle Belg, Jody Lemmens, zal de strijd aan gaan met vele kanshebbers zoals Zwerver(Koudum), Renneberg (Brunssum) en de winnaar van vorig jaar, Chris Weyenberg. Zij lieten in april zien klaar te zijn voor de 2018 versie. De klasse, waarin men met wat duw- en trekwerk mag proberen naar voren te komen, brengt het publiek elke wedstrijd weer in extase. Zondag staan ze als koningsklasse weer 5 keer aan de start, waar in de laatste race
gestreden wordt om de Gouden Helm.

Het programma bevat tevens Midland junioren, Midland Rookie Rods, BMW 325 i cup, de Midland Hotrods en de 2 liter Hotrods.

De wedstrijden beginnen om 11.00 uur
– Voldoende gratis parkeergelegenheid.
– Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
– (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00
- Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekendkaart za en zo € 15,- .
- Gratis (overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
De trailer voor deze wedstrijd : https://youtu.be/VYL7YqXZOys

NOV AUTOSPEEDWAY racing @ MIDLAND CIRCUIT Talingweg 89 8218NX Lelystad
Midland Circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org
www.midlandcircuit.nl
facebook : NOV Autospeedway Lelystad
Twitter : @autospeedwayNOV
Instagram : NOVautospeedway
Youtube : https://tinyurl.com/y7kpf2r3

Terug naar Mei (2018)