Dirt stockcar F1 zilver roof
12-04-2018
SHOOT-OUTS: Wie wint de zilveren spoiler

Sinds de invoering van de zilveren spoiler werd deze gewonnen door de coureur met de meeste nationaal behaalde punten. In de stockcar F1 klasse was deze strijd tussen coureurs aanwezig, maar dit werd zelden zichtbaar gemaakt voor het grote publiek. Dankzij een initiatief van de BVSR, Coureurs en Promotors van de onverharde stockcar banen wordt dit voor dit seizoen anders aangepakt.

Vanaf zaterdag 14 april kunnen de coureurs in de Stockcar F1 klasse punten scoren voor het zilveren spoiler klassement. Dit klassement loopt van april tot aan augustus. De twaalf beste coureurs na (19)
augustus plaatsen zich voor de shoot-outs. Deze shoot-out wedstrijden worden verreden over drie wedstrijden, met aansluitend de shoot-out finale. In de vooraf geselecteerde wedstrijden kunnen coureurs in de heats punten verzamelen. De punten in de finale tellen dubbel. Nadat bekend is welke twaalf coureurs zich geplaatst hebben voor de shoot- outs, gaat voor deze twaalf coureurs de puntenstand weer op nul. In de drie shoot-out rondes zitten
alleen deze coureurs nog in de race voor de zilveren spoiler, zij krijgen een aparte sticker op de spoiler. Deze laat zien dat alléén zij nog kans maken op de zilveren spoiler.

Op shoot-out finale dag worden de punten verdubbeld. Dit zorgt ervoor dat de wedstrijden tot op de laatste dag spannend zijn voor de coureurs en het publiek.
De coureur met de meeste punten over de drie shoutout plus shoutout finale wint de silverroof.

Naast de eer van het winnen van de zilveren spoiler, stellen de promotors een aantrekkelijke prijzenpot beschikbaar.
Agenda zilveren spoiler wedstrijden:
14-april; ASE Emmen
10-mei; FAC Blauwhuis
20-mei; ACON Sint Maarten
2,3-juni; ASE Emmen
30-juni; NAC Kollum
1-july; FAC Blauwhuis
8-july; ACON Sint Maarten
19-augustus; MAB Texel
SHOOT-OUTS
2-september FAC Blauwhuis
9-september ACON Sint Maarten
24-september ASE Emmen
SHOOT-OUT Final
7-oktober FAC Blauwhuis

Voor dit jaar worden zoveel mogelijk de regels uit Engeland toegepast. Aan het eind van het jaar evalueren we met de betrokken partijen of dit voor volgend jaar verbeterd kan worden. Ieder jaar vind
de Shoot-Outs Finale plaats bij een andere Promotor.

Dit is een intiatief van de volgende promotors: MAB Texel, NAC Kollum, ACON Sint Maarten, ASE
Emmen, FAC Blauwhuis.

Terug naar Apr (2018)