Lelystad Ladies Only Raceday
22-10-2017
Nagels gelakt, oogschaduw en lippenstift op, maar de pumps aan de
kant: 28 en 29 oktober Ladies Only races op het Midland Circuit in Lelystad.
De vrouwen, vriendinnen en dochters van de mannelijke coureurs gaan een lekker weekendje scheuren. De belangstelling is enorm, waren er vorig jaar 60 dames, nu zijn er al meer dan 120 aanmeldingen.

Mannen die wat onwennig rondlopen...handen in de zakken...koffie moeten zetten... én er voor moeten zorgen dat de vrouwen kunnen blijven racen.
Komend weekeinde worden de rollen weer omgedraaid. Daar waar tijdens onze Autospeedway wedstrijden de mannen de boventoon voeren, is het circuit op 28 en 29 oktober helemaal voor de vrouwen. Met bolides van pakweg 60 tot 600 pk gaan de vrouwen het asfalt van Midland Circuit onveilig maken. Snelle BMW’s, Formule wagens, Rodeo’s en Stockcars gaan bestuurd worden door vrouwelijk schoon. Tijdens de eerste editie is gebleken dat vrouwen echt goed kunnen racen, menig mannelijk coureur stond verbaasd te genieten van de vrouwelijke kunsten. Eens te meer is gebleken dat het eeuwige vooroordeel, ‘vrouwen kunnen niet rijden’ niet op gaat. Om de dames nog extra te motiveren is er het nodige “eremetaal” te winnen en is er voor de snelste Formule 1 vrouw door een
sponsor een set “Gouden Oorbellen” toegezegd. Bovendien kleurt het Midland circuit roze. 
We hebben roze vlaggen, ludieke roze spandoeken en roze puntvlaggen, zodat het een echt Ladies Only gebeuren wordt. De dames hebben zich weer in grote getale aangemeld om een dagje lekker te scheuren, zonder het risico dat oom agent staat te ‘bekeuren’. Aan het einde van het autosport seizoen zijn de meeste bolides al toe aan een grondige opknapbeurt, dus een deukje meer of minder zal de pret niet drukken.

De heren worden ook aan het werk gezet, want op zaterdagavond is de plaatselijke kantine het toneel van de veelbesproken “travestietenavond”. Het evenement draagt immers de titel “Ladies Only”. De heren zijn er de afgelopen weken op uit gestuurd om te shoppen. In de wandelgangen wordt al veel gesmoesd over de pikante kledij welke de heren gaan dragen.
Een avond met veel lol, plezier en een geweldige sfeer waarop de mooiste travestiet als beloning € 50,- ontvangt. Zorg dat je erbij bent, dan weet je waarover maandag gesproken wordt.
Lelystad wordt “Ladystad” 28 en 29 oktober 2017 !
Aanvang trainingen zaterdag 13.00 uur
Aanvang wedstrijden zondag 12.00 uur
-Pits toegankelijk met je entreekaart.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- Weekend-kaart za en zo € 15,-
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Midland Circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)
www.autospeedway.org Facebook : NOV Autospeedway Lelystad
www.midlandcircuit.nl Twitter : @autospeedwayNOV
Instagram : NOVautospeedway

Terug naar Okt (2017)