Autospeedway Lelystad 17-9
13-09-2017
Zondag 17 september staan de Autospeedway wedstrijden op het Midland circuit te Lelystad in het teken van de Long Track Championships .

De grote ovaal op het mooie circuit  in de polder is in september traditioneel  het toneel van de vele pks.  In de BMW 325i cup ,  de snelle  achterwiel aangedreven 6 cilinders , is het titelverdediger Boes (Vroomshoop)  die  een sterk seizoen rijdt. Elesen, Wempe, en routinier de Bruijn zijn echter geduchte tegenstanders en zullen vol gas gaan voor de titel. In deze klasse waar de raceauto’s gelijk zijn komt het vaak aan op de kwaliteiten van de rijders. Een foutje wordt direct afgestraft, en spreekwoordelijk   gaat de derder er met de winst vandoor. Outsiders zoals Ploegmakers. Koudijs, en  Van Driel zitten dan ook op vinketouw!

Midland Hotrods, op en top ge-tunede motoren , snelle heren en één snelle dame. Dat zijn de ingrediënten van deze toerwagenklasse. Een groot deelnemersveld gaat strijden om deze titel welke in 2016 door Patrick Tersteeg werd gewonnen. Gerenommeerde namen als  De Bruijn, Van Haarlem, Odemis, en de supersnelle dame, Chantal Hoedt zullen graag deze titel op hun palmares bijschrijven. Maar Damstra , Janssen  en De Boer hebben laten zien dat ze in topvorm zijn. We verwachten een enorm felle strijd , met spannende  deur aan deur gevechten.

De uit USA bekende NASCARS met hun  brullende V8 motoren maken het Long Track feest compleet.
Een internationaal deelnemersveld met coureurs uit  Andorra, Frankrijk, Engeland, België  en Nederland  gaan strijden om de laatste punten in de spectaculaire raceserie, de European Late Models. Met een miniem verschil in de stand, zullen Moonen (Rosmalen) en Kok (Andorra) hun uiterste best moeten doen om zich ELMS kampioen 2017 te mogen noemen.

De spits wordt afgebeten ronde de klok van elf uur met de F3 stockcars, waarna de andere klassen hun wedstrijden verrijden. Midland junioren – Midland Rookie Rods –  Stockcar F2 –  Micro F2 –  Formule Toyota

Aanvang wedstrijden 11.00 uur .
-Pits toegankelijk met je entreekaart
– Voldoende gratis parkeergelegenheid.
– Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
– (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.

Midland circuit Talingweg 89 8218NX Lelystad (achter het vliegveld)

Terug naar Sep (2017)