23 juli Autospeedway Lelystad
21-07-2017
- Invasie van duizenden paardenkrachten
- Racefans geven gul aan Stichting Opkikker
Racefans welke traditiegetrouw gul geven aan acties voor stichting Opkikker. Daar zijn we als organisatie enorm trots op. Wederom is er door acties op het Midland circuit de afgelopen maanden een aanzienlijk bedrag bij elkaar gebracht. Samen met de Dutch Stockcar Media Groep worden er regelmatig evenementen opgezet om geld in te zamelen voor het welzijn van het zieke kind en zijn of
haar familie. Er is door de jaren heen een hechte band ontstaan tussen de stichting Opkikker en het Midland circuit. De voorzitter van de stichting Opkikker zal zondagmiddag uit handen van de Autospeedway organisatie een mooie cheque mogen ontvangen.

Verder zullen het komend weekend een gigantische hoeveelheid PK’s over het Midland circuit te Lelystad scheuren. De juli races staan in het teken van Stockcars F1, welke in een vijfde heat zullen strijden om het laatste ticket op de grid van wereldkampioenschap te Ipswich (UK) in september.
Daarnaast hebben we de uit Amerika bekende Late Models te gast . Elk met 450 pk aan boord strijden ze om het ELMS kampioenschap, met deelname uit Engeland, Andorra , Frankrijk, België en Nederland.
Op de grote oval racen ze met hun NASCAR achtige bolides rakeloos langs de betonmuren. De snelheid en het gebrul van de Amerikaanse V8 zorgen voor een ongekende sensatie.

De gifgroene bolides, welke enkele weken nog door de straten van Lelystad scheurden, zijn ook van de partij. Het Mirror Race team scoort goed met voorop Jeroen van Spiegel welke een sterke derde plek bezet in het kampioenschap van de Rookie Rods.
Internationale deelname is er ook bij de stockcar F2, waarbij het voor vele coureurs de laatste test is voor de komende kampioenschap races. Met een verwachte startlijst van meer dan 30 bolides zullen de bumpers er hard in gaan. Contact is immers toegestaan bij het ingaan van de bocht, en levert
spannende en sensationele races voor het publiek.
Het programma bevat tevens de BMW 325 i cup, Midland junioren Midland Hotrods en de kids in de F3 stockcars en Micro F2’s.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur.
- Voldoende gratis parkeergelegenheid.
- Entree volwassenen € 10,- Kinderen < 12 jr € 5,-.
- (Overdekte) tribunes en ruime catering aanwezig.
Op zaterdag wordt er getraind vanaf 13.00 uur.

NOV Lelystad

Terug naar Jul (2017)