Camso nieuws
27-01-2017
BELANGRIJK CAMSO BERICHT:
Na uitgebreide discussies met piloten via facebook, hebben wij besloten tot enkele wijzigingen/uitbreidingen in het reglement van verschillende klassen. Dit zal in de eerste dagen veranderd worden in het reglement op de Camso site:
1° BANGERSTOX
A/ Waterbak: Daar er bij de Bangerstox dikwijls verschillende auto’s en merken gebruikt worden, kan het zijn dat een waterbak voor het ene model onder de motorkap past, maar niet voor een ander model.
Daarom laten wij een tolerantie toe van MAXIMAAL 5cm. De waterbak mag dus, op alle plaatsen gemeten, maximaal 5cm boven de motorkap komen. Een beetje plooien van de motorkap telt niet. OPGEPAST: 5cm is geen 6cm. Hierop worden er GEEN uitzonderingen gemaakt.

B/ “Tigen” – Stangen om de motorkap vast te houden.
Wat hieronder staat is VERPLICHT. Dus de originele motorkap met de originele aanhechtingspunten mag NIET.
- OFWEL MOETEN er 4 stangen/tigen, 2 aan iedere kant van de motor ingebouwd worden om de motorkap vast te houden, zodat deze niet naar achter kan schuiven bij een contact. De voorste stang/tige mag niet verder vooraan komen dan het voorste deel van de motor. De bouw van deze tigen/stangen mag niet zo gemaakt worden, dat het kan als een versterking van de auto beschouwd worden
- OFWEL MOETEN 2 stangen/tigen, aan iedere kant van de motor ingebouwd worden, PLUS twee driehoeken, waar de 2 achterste hoekpunten van de motorkap in vast zitten. De zijden van deze driehoeken moeten minimaal 15cm lang zijn. Verder zoals hierboven.

BELANGRIJK: Deze stangen/tigen zijn NIET toegelaten bij de Prive Cars.
C/ WATERSLANG OP DE WATERBAK: 
De waterslang MOET van op de waterbak naar de uiterste kant van de passagierszijde van de auto lopen. Vandaar af zijn er 3 mogelijkheden toegelaten:
- Ofwel moet hij aan de kant van de passagierszijde naar beneden ONDER de auto lopen.
- Ofwel mag hij, binnen in de auto, naar achter geleid worden, via de bodem van de auto en wel aan de uiterste kant van de carrosserie (NIET bijvoorbeeld in het midden van de auto). Achteraan MOET hij onder de auto geleid worden.
- Ofwel mag hij, binnen in de auto naar achter geleid worden, via de dak steil naar boven, maar wel BINNEN de carrosserie, en dan achteraan naar beneden onder de auto.
Er worden geen auto’s meer toegelaten waar deze waterslang niet onder de auto uitkomt. 
2° SUPER PRIVE CARS:
Volgens het reglement moet de leider in het kampioenschap en de kampioen, in de reeksen als laatste starten. Dit geldt niet bij de Prive Cars. Bij de meeste klassen is dat geen probleem, daar er niet veel auto’s in de laatste groep starten. Bij de Super Prive Cars is dat anders. Meestal zijn er meer dan 10 auto’s in de laatste groep. Dit is een te grote handicap voor de leider in het kampioenschap of de kampioen van het vorige jaar. Daarom vervalt deze regel bij de Super Prive Cars.
3° OPSTUREN INSCHRIJVING:
De Post meldt ons dat het adres, waarop de inschrijvingen moeten opgestuurd zijn (een Postbus), niet 7784 Warneton moet zijn, maar wel 7780 COMINES, daar het hoofdkantoor van de Post in Comines ligt. Voor de inschrijvingen, welke ondertussen gebeurd zijn, is dat geen probleem.
Gelieve in het vervolg de inschrijvingen op te sturen naar:
CAMSO AUTOSPEEDWAY
BP 35
B-7780 COMINES (België)

Terug naar Jan (2017)