Frije cross Blije 30 juli
21-07-2016
Holwerd, 21 juli 2016

Aftellen maar!

Nog 8 nachtjes slapen en dan is het weer zover; De Moaiste sneon fan de boufak! Veel autocrossliefhebbers zijn al druk bezig hun wagens voor te bereiden op deze dag en ook veel bezoekers hebben 30 juli in hun agenda vrij gehouden.
Voor de 14de keer wordt dit evenement door een stel enthousiaste cross fanaten georganiseerd en wordt het dit jaar voor de 4de keer op het land van maatschap W.K en M.J. Boersma te Holwerd verreden.

Wat gaan we doen?

Er gaat gecrost worden in de standaard 2000, de standaard 1600, de vrije standaard, de motoren en (nieuw) de rodeoklasse. Ook zal er weer gestreden worden in de Nuvere weinen klasse, welke niet om snelheid gaat, maar om het mooiste geheel, wat door het publiek beoordeeld zal worden. Helaas hebben we door verminderde deelname afscheid moeten nemen van de Dames- en âlde lullen klasse. Zij mengen zich nu in de andere klassen.

Meer

Dit jaar is er een nieuwe duozitter gebouwd. Het is een traditie geworden dat een bekend Fries hierin plaatsneemt, die met of zonder begeleider tussen de andere coureurs mee crost. Dit zorgt voor een hoogtepunt in het adrenalinegehalte van de gelegenheidscoureur. Omrop Fryslân-corifee Geert van Tuinen, Hűnekop-zanger Emiel Stoffers, Jelle B en vorig jaar Omrop Fryslân presentator Willem de Vries en zijn maat, zanger Jack Bottleneck, hebben al eens plaatsgenomen in onze duozitter. Omdat de duozitter vorig jaar weigerachtig gedrag vertoonde en Willem en Jack weinig hebben kunnen rijden, mogen ze dit jaar nogmaals in de nieuwe duozitter rijden. Ze zullen in de standaard 1600-klasse hun kunsten vertonen.

Ook is onze duozitter een onderwerp van een spannende verloting. Tijdens de cross zullen bij de mobiele drankverkoop en in de tent lootjes worden verkocht. Het winnende lot zal 's middags worden getrokken en de winnaar mag rijden in de standaard 1600 klasse op de autocross van Hallum op zaterdag 27 augustus a.s.

Nog meer

De vaste Frije cross- bezoeker weet onderhand dat er naast het crossen meer te beleven is op het terrein aan de Hoarnen in Holwerd. Er is door de organisatie ook aan de jongste bezoekers gedacht; voor hen is er een springkussen, een "zandbak' en kunnen ze prachtig geschminkt worden. Er komen
ook een paar attracties voor de "groteren" op het terrein te staan.
Na de finales en de prijsuitreiking kan er nog even een vreugdedansje worden gedaan op de muziek van boerenrockband TRIJEXNIX en daarna op de muziek van DJ's van Disco Silver. Kortom, er is weer genoeg te beleven op zaterdag 30 juli op de Frije cross van Blije!

Oproep

Voor de nuvere weinen klasse zoeken we nog deelnemers. Er is niets mooier dan een grote optocht welke het publiek vermaakt. Eerste prijs €250,-, tweede €125,- en de derde €75,- Ook zoeken we nog enkele vrije standaard coureurs om het deelnemersveld lekker vol te krijgen, zodat er in deze spectaculaire klasse fel gestreden kan worden om een plekje op het ereschavot.

Het opgeven kan via onze site; www.frijecrossblije.nl/page/inschrijven. Als er voor 23 juliingeschreven wordt komt de deelnemer in het programmaboekje. Hierna niet meer.

We hopen jullie zo voldoende te hebben geďnformeerd. Houd onze facebookpagina en website in de gaten voor eventuele updates.

zaterdag 30 juli 2016

11:00 uur
de Hoarnen 3 9151 AK Holwerd
www.frijecrossblije.nl

info@frijecrossblije.nl


Foto Klaas van der Laan


Terug naar Jul (2016)