Autospeedway Emmen 28 & 29 mei
24-05-2016
Voorbeschouwing Masters of Shale 28 & 29 mei

 Met nog een paar dagen  voor de boeg en dan zullen de World Masters of Shale verreden worden op Speedway Emmen. Voor zowel de Formule 1 als de Formule 2 stockcars zal voor deze felbegeerde trofee gestreden worden.
Middels kwalificatie wedstrijden zal het startveld voor de prestigieuze beker opgesteld worden en zal in een beslist worden wie zich Master of Shale kan noemen.Spanning en sensatie in de Stockcar & Banger Arena van Speedway Emmen, want wie wil er nou niet met het prijzengeld en de beker naar huis toe gaan. Sponsoring komt onder meer af van American Racer, Catering Jan de Vries en George van Est Metalen zorgt voor de bekers.


Ook zijn er Optima accus beschikbaar gesteld door Accu Service Centrum Leeuwarden voor de eerste 6 rijders in de WMoS finale in de Formule 1 Stockcar klasse.


Tevens zullen er op beide dagen in de Formule 1 stockcar qualifier punten verdiend worden voor de World Final die in september in het Engelse Brandon Stadium in Coventry verreden wordt.Dit zal, zoals het er naar uitziet, de allerlaatste World Final zijn in dit stadion.De winnaar van de World Masters of Shale in de Formule 1 Stockcar ontvangt tevens een wild card voor deze spectaculaire World Final.Vorig jaar was het #29 Durk Greidanus die een automatisch deelnamebewijs mee naar huis nam.

In totaal zijn er 16 qualifier wedstrijden, 8 x op asfalt en 8 x op dirt. In dit weekend is de 5e en 6e wedstrijd voor deze punten op dirt.

In de Formule 2 stockcar zal #116 Barry Bauer zijn titel Masters of Shale gaan verdedigen. In 2015 had hij een fantastisch jaar echter dit seizoen heeft hij regelmatig te kampen met pech.Zal hij op deze wedstrijd weer gaan schitteren of zal een van zijn concurenten er met de titel vandoor gaan? Toprijders als #124 Wim Peeters, #47 Patrick Tersteeg of oudgediende #30 Toon Schut zitten er meestal wel bij als er een kampioenswedstrijd is. Maar vergeet niet #136 Rick Lenssen, #129 Michael Schutter of misschien wel #389 Mike Sijbers.

 

Ook zullen op de zaterdag de punten in deze F2 stockcar klasse meetellen voor de Ronald Morien F2 Stockcar Supercup, een geweldige competitie voor de venijnige F2 Stockcars, waarvan de finale op 17 september op de baan van Speedway Emmen verreden wordt.De naam van deze supercup is dit jaar verbonden aan Ronald Morien. Afgelopen week kregen we het verschrikkelijke bericht dat Ronald is overleden.Op de onverharde baan heeft iedereen kans op een eerste plek. Geluk en pech zitten dicht bij elkaar. Niet alleen de snelheid maar ook stuurmanskunst en het effectief gebruiken van de bumper zal voor een plaats verbetering moeten zorgen.

 

De junioren in de F2 zijn natuurlijk ook van de partij. Zij strijden zaterdags ook om de punten voor de Junior F2 Stockcar Supercup om de snelste rondetijden.
Deze Junior Supercup wordt ook door deze jongens en meisjes sterk gewaardeerd .Als de jongeren oud genoeg zijn maken zij de overstap om tussen de grote mannen te racen. De ervaring die zij dan al hebben opgedaan heeft al bewezen dat zij er niet voor onderdoen.

Naast de dikke V8 aangedreven F1 stockcars en de ranke Ford 2 liter motoren aangedreven F2 stockcars zal de ASE Banger organisatie ook hun wedstrijden verrijden.

Meer info hiervoor op www.asebangerracing.nl


Come Back

Hij werd in de jaren 80 5 x wereld kampioen lange baan in de Formule 1 Stockcar. In 1989 nam hij afscheid van de stockcar sport waarna hij in 2000 weer terugkwam voor 3 jaar. 3 jaar geleden reed hij anderhalf seizoen LMV8 op Venray en liet zich ook in Engeland zien waar hij won in deze klasse. Inmiddels is hij 66 jaar maar ook bij hem blijft het bloed kruipen waar het niet gaan kan. De Limburger Rien Rutjens zal tijdens dit weekend wederom zijn rentree maken in de Formule 1 stockcar klasse. Middels een sponsor (Team Pepels Racing) hebben ze hem gevraagd om nog eens te gaan rijden.
Hij hoopt in de middenmoot mee te kunnen en zegt er zelf ook bij: ik zal ze genoeg gedekseld krijgen op mijn achterbumper"

Op beide dagen zullen de wedstrijden aanvangen om 12:00u

Voor alle informatie kunt u terecht op www.speedwayemmen.nl

Terug naar Mei (2016)