Camso nieuws
25-02-2016
1° ALGEMEEN:
Xavier Vandermeersch zal de wedstrijdleiding en de algemene organisatie meer en meer overnemen. Ikzelf zal mij wat meer op de achtergrond houden en op zaterdag en zondag mij wat meer bezighouden met controle van de auto’s (gewicht, banden etc.)

2° LIGHTNING RODS:
In 2014 was de klasse op sterven na dood. 7 auto’s nog op de laatste organisatie. Verschillenden hadden afgehaakt omdat de klasse te duur werd (motoren) en omdat steeds dezelfde wonnen. Dan hebben we beslist om het roer radicaal om te gooien en een compleet nieuw reglement te maken, in samenspraak met de piloten.
Na een eerste moeilijk startjaar in 2015, schijnt de klasse nu op volle toeren te zullen draaien. We hebben reeds 13 inschrijvingen voor de eerste wedstrijd en we weten nog van 2 dat ze bezig zijn of sterk geοnteresseerd zijn.
We horen nog de commentaren van de kenners, dat het niet kan werken; dat de motoren zullen kapot draaien etc. Bij mijn weten is in 2015 geen enkele motor kapot gegaan, uitgezonderd van de 159, maar dat was een grote blunder van de tuner, Johan Verhoeven en co (vliegwiel zat niet perfect op zijn plaats; gaten van het vliegwiel zijn ovaal uitgedraaid door de trillingen; krukas krom (vooraf reeds ?)
Het is nu zaak om de klasse conform aan het reglement te houden. Daarom zullen wij ons dit jaar hier meer mee bezig houden (zie hierboven)

3° CAMSO HOT RODS:
Wij zien dat de Camso Hot Rods klasse dezelfde weg opgaat als de Lightning Rods, enkele jaren terug. Te duur; steeds dezelfde winnaars; oninteressante wedstrijden.
Daarom plannen wij ook in deze klasse een radicale hervorming, zodat het goedkoper wordt en zodat meer piloten kans hebben om vooraan te eindigen. En wij zijn er ons van bewust, dat wij ook hier misschien enkele piloten zullen verliezen. De korte termijn is niet belangrijk, maar we moeten onze blik op de langere termijn richten.
Daarom zullen we geleidelijk in de loop van dit jaar deze hervormingen doorvoeren, zodat we voor 2017 volledig klaar zijn met het nieuwe reglement.
We hebben volgende punten op het oog:
- Met onmiddellijke ingang, kunnen de 2.0 Hot Rods, welke voldoen aan het Spedeworth reglement, als volwaardige autos, deelnemen bij de Camso Hot Rods
- Toelaten van de Ford Zetec black top 2 liter 16V motor (136 pK standaard), conform aan het Spedeworth reglement.
- Aanpassen van het gewicht zodat de autos meer gelijkwaardig worden
- Gebruik van andere goedkopere banden, ook als hiervoor aanpassingen nodig zijn aan de overbrenging of versnellingsbak. Voorlopig mogen er alleen 4 nieuwe AVON banden gebruikt worden in 2016.
- Het verbieden van dure schokdempers (in Engeland mogen schokdempers niet meer kosten dan 165£ + BTW)

VOORLOPIGE INSCHRIJVINGEN. MAXIMAAL 30 DEELNEMERS. NOG 4 PLAATSEN OPEN (24.02.2016)

SIERRA DUO 06.03.2016

21.Jens Taillieu (B) – Filip Taillieu (B)
36. Finlay Carmoy (B) – Jimmy Carmoy (B)
40. Gerrit Kloens (Nl) – Chris Verhoeven (Nl)
42. Jente Kustermand (B) – Roeland Govers (B)
43. Franck Holleman (Fr) – Clement Mertens (B)
57. Kurt Kai (B) – Peter Deijkers (Nl)
63. Indy Vandenheuvel (B) – Indra Leenaerts (B)
68. Timothy Spinnewijn (B) – Nadine Cleymans (B)
69. Eric Vanthillo (B) – Cedric Vanthillo (B)
72. Ad Vantilburg (B) – Ludwig Smits (B)
82. Micky Moriceau (Fr) – Philippe Moriceau (Fr)
92. Bruno Degavre (Fr) – Maximilien Jourdain (Fr)
100. Quentin Roelandt (Fr) - Roger Roelandt (Fr)
130. Roy Dejong (Nl) – Sander Trommelen (Nl)
165. Jonas Waelkens (B) – David Flamand (B)
171. Patrick Vanstrien (Nl) – Jasper Verboven (Nl)
228. Dolf Verheye (B) – Lowie Buyck (B)
271. Sven Vandieven(B) – Eric Exelmans(B)
348. Ayrton Carpentier (B) – Ophelie Maucq (B)
336. Yves Verlinden (B) – Paul Verlinden (B)
405. Koen Lauwers (B) – Kurt Lauwers (B)
656. Antoine Delvoye (Fr) – Julien Bouquet (Fr)
746. Rolf Vantilburg (B) – Laurent Thomas (Fr)
890. Stefaan Dewilde (B) – Jeremy Boyden (Fr)
913. Julien Masclet (Fr) – Benjamin Verquin (B)


3° PARKING OP 06.03:


Wij hebben ZEER veel Big Bangers (52 voor het ogenblik) ingeschreven voor 06.03. Daarom kunnen wij GEEN parkingtickets geven aan de Prive Cars en de Sierra Duo.

4° Wij moeten het overlijden melden in een ongeval op de weg van LAURY ROMMENS (Fr), Prive Cars 454. Ze is pas aanvang 20 geworden. Onze deelneming aan vrienden en familie.


5° SIERRA DUO: Wij vragen NOGMAALS dat de deelnemers voor de SIERRA DUO NIET op voorhand hun inschrijving betalen !!! Alleen ter plaatse.


6° BANGERSTOX nummers: Wij krijgen zoveel nieuwe Bangerstox piloten en alle nummers van 10 tot 250 zijn opgebruikt. Daarom zullen de Bangerstox nummers krijgen tot 300. De bestaande Prive Cars, welke reeds sedert zeer lang een nummer onder de 300 hebben, kunnen deze behouden. Er worden bij de PC geen nieuwe nummers onder de 300 gegeven.


7° CARAVAN RACE op PAASMAANDAG: De caravans kunnen binnen gebracht worden op zondag 6 maart NA de organisatie (rond 18u00).
Graag uw naam opgeven ten laatste 1 week op voorhand, als U de caravan race wenst mee te rijden, zodat we uw naam op het programma kunnen toevoegen.


8° LIGHTNING RODS en CAMSO HOT RODS: gelieve uw naam op te geven, indien U dit jaar in deze klasse wenst te rijden, zodat we U op het programma kunnen zetten; De Lightning Rods, welke reeds op de site staan, hebben zich alle aangemeld voor de eerste organisatie.


9° Er zijn toch nog 3 piloten, welke hun inschrijving in Warneton in de bus gegooid hebben. Zoals wij gemeld hadden, hebben wij deze inschrijvingen NIET aanvaard. Daar worden geen uitzonderingen op gemaakt. Zij kunnen hun inschrijving terug afhalen op een organisatie.


Camso speedway


Terug naar Feb (2016)