Junior Bangers
01-02-2016

Sinds een paar jaar heeft de jeugd er in Engeland een populaire klasse bij namelijk de junior bangers. Naast de mooie ministox is er een goedkopere contact klasse onstaan om zo ook jeugd op  low budget te kunnen laten rijden. En op dit moment rijdt deze klasse voort rond om de meeste banen in Engeland en hebben ze mooie deelnemerslijsten.


De junior bangers zijn eigenlijk bangerstox voor juniors en dan in kleine autos tot 1300 cc.  De regels zijn dus ook nudge en spin en er mogen dus geen follow inns gemaakt worden. De autos moeten compleet standaard zijn wat het ook betaalbaar maakt. Vele kids die er in rijden zijn kinderen van banger of oud banger coureurs en het is een must om ze te zien rond rijden en er is volop spektakel op de baan. Tevens doordat de klasse op zoveel banen rijdt is er een WK, British en English final voor deze kleine helden.


Wil je deze spectaculaire klasse zien dan zul je tot nu toe nog naar Engeland moeten want op dit moment rijdt deze klasse nog niet op het continent. Kijk maar eens op de Engelse promoters sites zoals die van Spedeworth of Arena Essex en je komt de datums van zelf tegen.


Klik hier voor een filmpje.


Peter van Oijen Pewi.nl





Terug naar Feb (2016)